Zapečene tikvice sa mozzarellom

  • -
  • Mirjana Plećaš
Zapečene tikvice sa mozzarellom

photo

  • 1 veća tikvica
  • 250g Galibani mozzarelle
  • 100g instant palente
  • 200 g Dukat brzo i fino vrhnja
  • 3 dcl sviježeg Dukat mlijeka
  • 150 g podraveca narezanog na kriške
  • 2 komada rajčice
  • listovi bosiljka
  • po ukusu sol, papar, ljuta paprika, češnjak,
  1. Tikvicu dobro oprati ako je kupovna i oguliti, ako nije nije potrebno, izrezati je na tanje kriške.
  2. Izmješati vrhnje sa mlijekom i začinima.
  3. Mozzarellu narezati na tanke ploškice.
  4. Vatrostalnu četvrtastu posudu premazati sa malo maslinovog ulja, te redati prvo red tikvica da pokriju dno, posuti sa vrhnjem i mlijekom, posuti ravnomjerno polovicu instant palente, poslagati kriške podraveca preko njega ponovno dobro zaliti smjesom mlijeka i vrhnja, prekriti sa novim redom tikvica, smijese mlijeka i vrhnja, pa ponovno palente, preko nje poslagati pola narezanih kriški mozzarelle Galibani i zaliti sa smjesom mlijeka, prekriti završnim redom tikvica i posuti ostatkom mlijeka.
  5. Staviti peći u zagrijanu pećnicu na 180 oko 35 minuta izvaditi i po vrhu poslagati preostalu mozzarellu Galibani i peći još 5-10 minuta.
  6. Izvaditi, prohladiti, mlako rezati i na svaki komad staviti krišku rajčice i listić bosiljka. Dobar tek!
Povratak na vrh