Salata s tunjevinom, mozzarellom i paprikama

Jednostavnije salate začine se uljem i octom. Raskošnije poput ove trebaju i bogati umak od kapara i inćuna. Salata će time od priloga poslati ukusan obrok.

Salata s tunjevinom, mozzarellom i paprikama

photo

  • 250 g Galbani mozzarelle
  • 50 g kapara
  • 3 cherry rajčice
  • 150 g konzervirane tunjevine
  • 1 crvena paprika
  • 2 slana inćuna
  • 6 listića bosiljka
  • prstohvat soli i bijelog papra
  • 50 g rukole
  • 50 g matovilca

Tajne talijanske kuhinje

Kada operemo salatu na njoj ostane dosta vode koja onda razrijedi ulje, ocat i sve ostale sastojke kojima se salata može začiniti. Talijani vole osjetiti pun okus zato svaku lisnatu salatu nakon pranja dobro ocijede i osuše!

  1. Operite papriku i stavite je na pet minuta u pećnicu na 180 °C. Potom je stavite u aluminijsku posudu i dobro pokrijte prozirnom folijom. Neka se hladi 10 minuta, a zatim ogulite kožicu i izvadite sjemenke. Papriku narežite na trakice.
  2. U međuvremenu rajčice i mozzarellu narežite na kriške, tunjevinu ocijedite od ulja i po potrebi narežite na manje komade.
  3. Sitno nasjeckajte i dobro promiješajte inćune, bosiljak i kapare. Dodajte im soli i papra po želji te balzamični ocat i sve dobro promiješajte da dobijete homogenu smjesu. Zatim jednom rukom lagano u smjesu ulijevajte maslinovo ulje, a drugom energično miješajte pjenjačom kako biste dobili pjenasti umak.
  4. Dobro očistite, operite i osušite rukolu i matovilac i stavite ih u posudu za posluživanje. U sredinu rasporedite paprike i tunjevinu, a oko njih rajčice i mozzarellu. Sve polijte umakom od inćuna i kapara. Buon appetito!
Povratak na vrh