Sočni teleći odresci s mozzarellom

Sočni teleći odresci s mozzarellom oduševit će ljubitelje mesa, ali i obožavatelje mediteranske kuhinje. Hrskava salata, pire krumpir ili riža sjajno će ih nadopuniti.

Sočni teleći odresci s mozzarellom

photo

  • 4 teleća odreska
  • 4 režnja češnjaka
  • 400 g pasirane rajčice
  • 1 Galbani Mozzarella
  • malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • krupni crni papar
  • malo peršina
  • malo sušenog origana

Tajne talijanske kuhinje

Umjesto pasirane rajčice možete upotrijebiti i svježu, oguljenu i nasjeckanu na kockice.

  1. U tavicu ulijte sloj ekstra djevičanskog maslinovog ulja.
  2. Dodajte narezani češnjak i pržite dok ne dobije zlatno žutu boju.
  3. Dodajte pasiranu rajčicu, smanjite vatru, potom im pridružite papar i sušeni origano.
  4. Nakon par minuta u tavicu posložite teleće odreske koje ste prethodno dobro istukli. Pripazite da u potpunosti budu prekrivene umakom od rajčice.
  5. Odreske dinstajte pet do deset minuta s jedne strane, potom s druge.
  6. Pred sam kraj na svaki odrezak stavite plošku mozzarelle.
  7. Kad se počne topiti, odreske maknite s vatre.
  8. Prije serviranja jelo pospite s narezanim peršinom.
Povratak na vrh