Quiche s aromatičnim biljem

Svjež proljetni recept s jajima odlična je ideja za uskrsni doručak.

Quiche s aromatičnim biljem

photo

  • 200 g brašna
  • 100 g maslaca
  • 70 ml hladne vode
  • 4 kriške Galbani Mozzarelle
  • 2 jaja
  • 2 dl vrhnja za kuhanje
  • malo muškatnog oraščića, mažurana, timijana, ružmarina i kadulje
  • po želji soli i papra

Tajne talijanske kuhinje

Tijesto iz hladnjaka izvadite netom prije nego što ćete ga razvaljati i puniti. Hladno tijesto bolje će zadržati svoju konzistenciju stoga ćete ga lakše razvaljati i oblikovati.

  1. Pomiješajte brašno s maslacom (možete i štapnim mikserom). Zatim malo po malo dodajite hladnu vodu dok ne dobijete glatko tijesto. Zamotajte ga u plastičnu foliju i stavite u hladnjak na sat vremena.
  2. Zatim istucite jaja s vrhnjem za kuhanje, dodajte sol, papar, muškatni oraščić i sitno nasjeckano aromatično bilje.
  3. Ohlađeno tijesto razvaljajte valjkom i stavite u okruglu posudu za pečenje tako da tijesto pokrije dno i rubove.
  4. U sredinu tijesta stavite kriške mozzarelle, a zatim po njoj izlijte smjesu s jajima.
  5. Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite 30 minuta na 180 °C. Poslužite čim izvadite iz pećnice.
  6. Buon appetito!
Povratak na vrh