Brkati sendvič za tatu

Za Dan očeva, 19. ožujka, iznenadite svog tatu (ili tatu svoje djece) ukusnim i bogatim sendvičem s neobičnim sastojcima.

Brkati sendvič za tatu

photo

  • 125 g Galbani mozzarelle di bufala
  • 2 kriške crnog kruha
  • 200 g mekše kobasice
  • 400 g mlade raštike
  • 1 ljuta papričice
  • 1 kriška rajčice
  • 1 češanj češnjaka
  • malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • prstohvat soli

Tajne talijanske kuhinje

Različiti tipovi raštike omiljeni su sastojak talijanske kuhinje, posebno na jugu, u okolici Napulja. Bogat i pomalo pikantan okus čini posebnim svako jelo. U ovom receptu, raštiku možete zamijeniti i brokulom.

  1. Dobro operite raštiku i odstranite tvrde stabljike tako da vam ostane samo mekano lišće.
  2. U tavu stavite malo maslinova ulja i lagano popržite cijeli češanj češnjaka i ljutu papričicu, ne duže od minute.
  3. Na tako aromatizirano ulje stavite raštiku, posolite i poklopite. Kuhajte 30-40 minuta dok lišće ne omekša.
  4. U međuvremenu ogulite kobasicu i oblikujte okruglice od njenog mesa. Popržite ih u neprianjajućoj tavi i na malo maslinova ulja dok ne dobiju lijepu zlatnu boju sa svih strana.
  5. Na kraju složite sendvič: na krišku kruha stavite raštiku, još tople okruglice od kobasice i na njih mozzarellu, ponovno kobasicu te na kraju raštiku. Poklopite drugom kriškom kuha.
  6. Sendvič ukrasite brkovima od mozzarelle i ustima od rajčice. Buon appetito!
Povratak na vrh