Mirisne pizzete s bosiljkom

Veličina nije važna kad govorimo o pizzetama. Posebno ovima punima okusa i mirisa Mediterana – zato ne štedite na bosiljku kad ih pripremate. Ove pizzete su i odlično rješenje kad nemate puno vremena. Naime, ne morate se gnjaviti s pripremom tijesta za pizzu, samo skoknite u obližnju pekaru po tijesto za kruh.

Mirisne pizzete s bosiljkom

photo

  • 2 x 125g Galbani mozzarelle narezane na ploškice
  • 150 g tijesta za kruh
  • 4 cherry rajčice
  • nekoliko listova bosiljka
  • po želji soli i papra

Tajne talijanske kuhinje

U kuhinji uvijek imajte posudu s posađenim bosiljkom. Ne samo što je bolji od sušenog nego će ugodno zamirisati svaki put kad ga dodirnete.

  1. Rajčice nasjeckajte na kockice i pustite da se ocijede u cjediljci.
  2. U međuvremenu razvaljajte tijesto i čašom izrežite krugove.
  3. Na svaki komad tijesta stavite žlicu rajčica, mozarellu nasjeckanu na kockice i listiće bosiljka. Dodajte soli i papra po želji.
  4. Stavite u pećnicu zagrijanu na 150 °C i pecite dvadesetak minuta ili dok se mozzarella ne otopi. Buon appetito!
Povratak na vrh