Tunirani odresci s mozzarelom

  • -
  • Marijana Žinić
Tunirani odresci s mozzarelom

photo

  • 40 dag Krumpira
  • 1 Konzerva tune u komadićima
  • 1 Žličica soli
  • 1 Žličica mljevene crvene paprike
  • 1/2 Žličica papra
  • 1 Sitno sjeckani luk srednje veličine
  • 1 Jaje
  • 1 Vezica kosanog peršina
  • 2 Jaja za paniranje i krušne mrvice
  • 1 pakiranje Galbani Mozarella
  1. Krumpir skuhati i ispasirati ili naribati.
  2. Dodati ocijeđenu tunu, luk, začine i jaje. Dobro izmiješati. Ako je smjesa premekana, dodati 3-4 žlice krušnih mrvica.
  3. Oblikovati pljeskavice i odmah ih uvaljati u brašno. Panirati i ispeći ih na ulju. Nakon umakanja u jajima, može se najprije uvaljati u izmrvljene kukuruzne pahuljice (corn flakes), a zatim u krušne mrvice.
  4. Čim su odresci pečeni, na vruće složiti prethodno izrezane komadiće mozzarele, kako bi se lagano topila i odmah poslužiti.
Povratak na vrh