Pizza s crvenim lukom i tunom

Pizza s tunom ima svega par sastojaka, ali je izrazito aromatična. Najbolje se sljubljuje s velikim društvom i bocom rashlađenog bijelog vina. Upotpunite li ovo hrskavo, ali istovremeno sočno jelo sa salatom, dobit ćete izdašnu večeru.

Pizza s crvenim lukom i tunom

photo

  • 2 x 125g Galbani mozzarelle
  • 500g crvenog luka
  • 300g tune u ulju
  • 250g tijesta za pizzu
  • 40g maslinovog ulja
  • 10g ružmarina
  • prstohvat soli i papra

Tajne talijanske kuhinje

Želite li naglasiti okus tune, po pizzi iscijedite par kapi limunovog soka.

  1. Ogulite luk i narežite na tanke ploške.
  2. Stavite ih u tavu s maslinovim uljem, ružmarinom te dinstajte na laganoj vatri dok ne budu mekani i kuhani. Začinite ih po želji.
  3. Razvaljajte tijesto za pizzu u veliki, nauljeni pleh i prekrijte ga s mozzarellom narezanom na kockice.
  4. Ravnomjerno rasporedite luk.
  5. Ocijedite tunu, usitnite ju i posložite po luku.
  6. Pecite na 220 stupnjeva oko 16-18 minuta. Buon appetito!
Povratak na vrh