Mini quiche s radičem i kobasicom

Iako je quiche poznat kao francusko jelo, zapravo potječe iz Njemačke, a sama riječ dolazi od njemačkog Kuchen, što znači kolač. S ovom talijanskom verzijom quichea svoj stol učinit ćete posebno europskim.

Mini quiche s radičem i kobasicom

photo

  • 200 g kobasice
  • 2 lista lisnatog tijesta
  • 1 glavica radiča
  • 100 g vrhnja za kuhanje
  • 100 ml mlijeka
  • 2 jaja
  • prstohvat soli i papra
  • po želji ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 200 g Galbani mozzarelle

Tajne talijanske kuhinje

Nemate li posebne kalupiće iza quiche iskoristite kalup za muffine. Rezultat će biti isti.

  1. Za početak ogulite kobasice, vilicom je natrgajte na manje komadiće i pržite je na malo ulja oko 5 minuta u tavi s neprijanjajućim dnom i na jakoj vatri. Stavite kobasicu na stranu.
  2. Operite radič, uklonite tvrdi srednji dio listova i narežite ih na tanke trakice.
  3. U istu tavu u kojoj ste pržili kobasicu dodajte još malo ulja i na njega stavite radič. Nekoliko minuta pržite radič na jakoj vatri dok malo ne uvene i dobije zlatnu boju. Zatim radič pomiješajte s kobasicom te dodajte soli po potrebi.
  4. Za ostatak nadjeva vilicom umutite jaja, posolite, popaprite i dodajte vrhnje i mlijeko.
  5. Zatim razvaljajte tijesto na debljinu od oko 0,5 cm i njime obložite svoje kalupe.
  6. U kalupe na tijesto slažite žličicu smjese kobasice i radiča, krišku mozzarelle te zalijte smjesom jaja.
  7. Quicheve pecite 15-20 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 °C. Buon appetito!
Povratak na vrh