Pizza sa salamom

Pizza je pizza, svi je znamo i ne smatramo nekim posebnim jelom. Ali potrudite li se malo više, napravite li je s odabranim sastojcima poput domaćeg umaka od rajčice i dobrom salamom ona će postati hranjiv obrok. A ako još i kriške salame pažljivo aranžirate ova pizza će i izgledati posebno.

Pizza sa salamom

photo

  • 200 g umaka od rajčice
  • 300 g tijesta za pizzu
  • 250 g Galbani mozzarelle
  • prstohvat soli i papra
  • malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 200 g salame

Tajne talijanske kuhinje

Najjednostavniji način pripreme umaka od rajčice za pizzu je ovaj: uzmite pasiranu rajčicu, dodajte malo maslinovog ulja, soli, origana, papra i šećera. Pomiješajte i to je to.

  1. Razvaljajte tijesto za pizzu u posudi za pečenje, na nju nanesite umak od rajčica i mozzarellu narezanu na kockice. Sve zalijte s malo maslinovog ulja i posolite, a na vrhu rasporedite kriške salame.
  2. Pećnicu prethodno zagrijte na 270 °C i u nju stavite pizzu na 15 minuta.
  3. Po želji u pećnicu možete prvo staviti tijesto s umakom od rajčice, a mozzarellu i salamu dodati kad tijesto dobije boju. Buon appetito!
Povratak na vrh