Spaghetti s mozzarellom i gorgonzolom

  • 0
  • Jasminka Janeš
Spaghetti s mozzarellom i gorgonzolom

photo

  • 300 g Spaghetta
  • 2 pakiranja Galbani mozzarelle
  • 100 g Galbani gorgonzole
  • 125 g Vrhnja za kuhanje
  • 500 g Rajčice
  • 100 g Zelenih maslina
  • 1 Crveni luk
  • 1 Češnjak
  • 0,5 dl Maslinovog ulja
  • 1 Peršin
  • nekoliko listova Bosiljka
  1. Skuhajte tjesteninu i ocijedite, možete je isprati i ne morate.
  2. Na maslinovu ulju ispržite na kockice nasjeckan luk, kad omekša dodajte mu sitno nasjeckan češnjak.
  3. Rajčice operite i narežite na kockice, dodajte na luk.
  4. Vrhnje za kuhanje stavite da zavrije. Dodajte mozzarellu i gorgonzolu, miješajte dok se ne sjedine s vrhnjem.
  5. Tjesteninu umješajte u luk i rajčicu, pospite nasjeckanim maslinama i prelijte umakom.
Povratak na vrh