Salata Caprese s tikvicama

Za ljetni obrok ne treba vam više od rajčica i tikvica. A njih je u izobilju na tržnicama i vrtovima.

Salata Caprese s tikvicama

photo

  • 2 Galbani Mozzarelle
  • 3 tikvice
  • 200 g cherry rajčica
  • 1 stručak bosiljka
  • po želje mente
  • malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • po želji soli
  • malo svježe mente

Tajne talijanske kuhinje

Caprese s tikvicama možete staviti i na bruschette.

  1. Operite tikvice, odrežite im vrhove i narežite ih na tanke trakice gulilicom za povrće. Uronite ih na minutu u kipuću slanu vodu, izvadite na papirnate ručnike i dobro osušite.
  2. Operite rajčice i narežite ih na male kriške. Zatim narežite i mozzarelle na kockice.
  3. Napravite i preljev za salatu: u zdjelicu stavite sitno nasjeckanu mentu i bosiljak, dodajte ulje i sol i sve dobro promiješajte vilicom.
  4. Sada uzmite veliki tanjur za posluživanje. Napravite vijenac od tikvica, u sredinu stavite rajčice i mozzarellu. Začinite preljevom od bosiljka i mente.
  5. Buon appetito!
Povratak na vrh