Napuljske bruschette

Od svih talijanskih antipasta, predjela čija je zadaća otvoriti apetit, bruschetta je zasigurno najpoznatija. Tostirana kriška kruha upotpunjena prilozima poput rajčice, mozzarelle i bosiljka u svoj svojoj jednostavnosti predstavlja savršenstvo okusa. Napuljska inačica upotpunjena je filetima slanih inćuna, kušajte je prvom prilikom!

Napuljske bruschette

photo

  • 4 kriške domaćeg kruha
  • 125 g Galbani mozzarelle narezane na kockice
  • 5 cherry rajčica
  • po želji slanih fileta inćuna u ulju
  • malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • prstohvat soli i papra
  • po želji češnjaka

Tajne talijanske kuhinje

Napuljske bruschette “zalijte” s čašom mladog, suhog i rashlađenog bijelog vina.

  1. Tostirajte kruh u pećnici ili na roštilju, po nekoliko minuta sa svake strane.
  2. U međuvremenu operite rajčice, usitnite ih i pomiješajte s kockicama mozzarelle, začinite po želji.
  3. Na kruh utrljajte češnjak, svaku krišku prekrijte mješavinom rajčica i mozzarella i ukrasite filetima inćuna.
  4. Po želji dodajte malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Buon appetito!
Povratak na vrh