Zeleni rezanci s četiri vrste sira

Zasitan recept s četiri vrste sira priprema se brzo i jednostavno. A zahvaljujući boji zelenih rezanaca jelo će dobiti zanimljiviji izgled.

Zeleni rezanci s četiri vrste sira

photo

  • 400 g zelenih rezanaca (tagliatelle)
  • 100 g maslaca
  • 75 g Galbani mozzarelle
  • prstohvat soli i papra
  • 100 g Bel Paese
  • 75 g Galbani gorgongzole

Tajne talijanske kuhinje

Maslac treba otopiti na pari kako ne bi zagorio. Naravno, možete ga i pažljivo otopiti u mikrovalnoj pećnici.

  1. Bel Paese, gorgonzolu i mozzarellu narežite na kockice.
  2. Sir stavite u posudu i otopite na laganoj vatri. Posolite i popaprite.
  3. U međuvremenu skuhajte tjesteninu, procijedite je i stavite u veliku zdjelu za posluživanje. Polijte topljenim sirom i dobro promiješajte.
  4. Po svemu polijte maslac koji ste otopili na pari i pospite ribanim parmezanom.
  5. Poslužite odmah dok je još toplo. Buon appetito!
Povratak na vrh