Okruglice od lososa, krumpira i mozzarelle

Poslužite ove zanimljive okruglice kao predjelo ili čak lagani ručak uz salatu od rukole.

Okruglice od lososa, krumpira i mozzarelle

photo

  • 500 g krumpira
  • 2 x 125 g Galbani mozzarelle
  • 250 g dimljenog lososa
  • 1 poriluk
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 2 jaja
  • malo vlasca
  • 150 g krušnih mrvica
  • 1 čaša suhog bijelog vina

Tajne talijanske kuhinje

Bijelo vino koje dodate na kraju pečenja isparit će, a na okruglicama ostaviti predivnu aromu.

  1. Operite, ogulite te skuhajte krumpir u puno slane vode. Kad je skuhan dobro ga ocijedite.
  2. Poriluk operite i narežite na kolutiće te ga lagano pržite 3 minute na ekstra djevičanskom maslinovom ulju.
  3. Skuhani krumpir dodajte poriluku, pojačajte vatru i pržite ih 5 minuta. Dodajte soli i papra po ukusu.
  4. U međuvremenu narežite mozzarelle na manje komadiće i stavite ih u posudu za miješanje. Dodajte jaja te pripremljeni poriluk i krumpir. Mikserom miješajte tri minute. Na kraju dodajte nasjeckani vlasac i losos te ih dobro umiješajte rukom ili žlicom.
  5. Od gotove smjese napravite okruglice promjera najviše 5 cm i lagano ih spljoštite. Uvaljajte ih u krušne mrvice i pecite 15 minuta na 180 °C, na prethodno namašćenoj plitkoj posudi.
  6. Okruglice poškropite ili premažite bijelim vinom i vratite u pećnicu na još 3 minute. Poslužite još tople. Buon appetito!
Povratak na vrh