Ražnjići od mozzarelle i jagoda

Jeste li ikada isprobali jagode i mozzarellu u kombinaciji? Niste? Odlično, jer je sada pravo vrijeme za to! Ražnjići od mozzarelle i sočnih jagoda idealan su, osvježavajući zalogaj uz čašu hladnog bijelog vina i dobro društvo. U kombinaciji s pistacijama i salatnim preljevom zavest će i najizbirljivije nepce.

Ražnjići od mozzarelle i jagoda

photo

  • 2 x 125g Galbani mozzarelle
  • 8 većih jagoda
  • šaka pistacija
  • malo balzamičkog octa
  • malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Tajne talijanske kuhinje

Drvene štapiće za ražnjiće prije upotrebe namočite u vodi jer ćete tako na njih lakše nabosti namirnice.

  1. Temeljito operite i očistite jagode.
  2. Mozzarellu narežite na kocke.
  3. Napravite salatni preljev od ekstra djevičanskog maslinovog ulja i balzamičkog octa.
  4. Pistacije usitnite. Možete ih zamotati u kuhinjsku krpu pa izlupati maljem za meso.
  5. Komade mozzarelle i jagode nataknite na štapiće za ražnjiće, potom ih začinite salatnim preljevom i uvaljajte u sjeckane pistacije. Boun appetito!
Povratak na vrh