Rustikalna pita punjena bučom, mozzarellom i slaninom

Talijani buču nazivaju “mesom iz vrta” jer je jako hranjiva i bogata vitaminima A i C, betakarotenom, fosforom, kalijem i kalcijem.

Rustikalna pita punjena bučom, mozzarellom i slaninom

photo

  • 1 pakiranje lisnatog tijesta
  • 1 pakiranje Galbani mozzarelle
  • 300 g buče
  • 200 g slanine narezane na kriške
  • 1 manji luk
  • žličica maslaca
  • prstohvat soli i papra

Tajne talijanske kuhinje

Buča se odlično slaže s kaduljom, zato slobodno dodajte nekoliko listića ove ljekovite biljke i u ovu pitu.

  1. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje i na njega poslažite kriške buče. Pecite 15 minuta na 160 °C dok buča ne omekša.
  2. Izvadite iz pećnice i narežite na manje kockice.
  3. Nasjeckajte luk na kockice i popržite ga na maslacu dok ne postane staklast. Dodajte buču te posolite i popaprite.
  4. Kriške slanine narežite na trakice i dodajte tikvicama kad ih maknete s vatre.
  5. Posudu za pečenje obložite lisnatim tijestom. Komadić tijesta ostavite za trakice kojima ćete pokriti pitu.
  6. Na tijesto stavite smjesu s bučom, a na vrh poslažite mozzarellu narezanu na kriške. Sve prekrijte isprepletenim trakicama tijesta.
  7. Pecite 30 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 170 °C. Buon appetito!
Povratak na vrh