Zamotuljci od paprike s nadjevom od tune, cherry rajčica i zelenih maslina

Ova toplo-hladna salata okusom i aromom osvaja već pri prvom serviranju, stoga smo sigurni kako će se vrlo često naći na vašem stolu. Hoćete li je poslužiti kao prilog ili samostalno jelo, ostavljamo vama na volju.

Zamotuljci od paprike s nadjevom od tune, cherry rajčica i zelenih maslina

photo

  • 2 crvene paprike
  • 400 g Galbani mozzarelle maxi
  • 150 g cherry rajčica
  • šaka odkoštičenih zelenih maslina
  • malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • po želji origana
  • prstohvat crnog papra
  • 150 g tune u ulju

Tajne talijanske kuhinje

Upotrijebite rezač jaja kada želite servirati debljinom savršeno ujednačene komade mozzarelle.

  1. Paprike operite i ispecite u pećnici ili na žaru. Prekrijte ih aluminijskom folijom jednom kad su pečene, potom ogulite.
  2. Usitnite mozzarellu, cherry rajčice i masline.
  3. Ocijedite tunu.
  4. Svaki komad paprike nadjenite mješavinom tune, maslina, cherry rajčica i mozzarelle. Zarolajte i začinite crnim paprom, ekstra djevičanskim maslinovim uljem i sušenim origanom. Buon appetito!
Povratak na vrh