Leptirići (farfalle) s lososom

Svaka vrsta tjestenine odgovara nekom umaku. Tako su leptirići (farfalle) odlični za umake s intenzivnim mirisima i okusima poput našeg prijedloga s lososom. Također se dobro sljubljuju s kremastim umacima na bazi sira.

Leptirići (farfalle) s lososom

photo

  • 600 g tjestenine tipa farfalle
  • 200 g dimljenog lososa
  • 500 g Galbani Mozzarelle
  • 2 mlada luka
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • po želji soli i papra
  • 1 čaša bijelog vina
  • nekoliko listića bosiljka

Tajne talijanske kuhinje

Farfalle s lososom najbolje su kad su još vruće, zato ovo jelo poslužite odmah.

  1. Za početak nasjeckajte mozzarellu na kockice i stavite je u cjediljku kako bi se iscijedio višak tekućine.
  2. Nasjeckajte losos na trakice. Listiće bosiljka pažljivo operite, osušite između dva lista kuhinjskog papira, a zatim sitno nasjeckajte. Mladi luk također operite i nasjeckajte na tanke kolutiće. Ova priprema će vam pomoći da kasnije bude sve jednoliko skuhano.
  3. U veću posudu, u koju može stati sva tjestenina nakon kuhanja, stavite maslinovo ulje i stavite je na vatru. Odmah dodajte kolutiće luka te ih pirjajte dok ne omekšaju. Zatim dodajte losos, pirjajte zajedno nekoliko minuta i povremeno promiješajte. Sve povežite čašom bijelog vina koje ćete pustiti da ispari.
  4. Sve dobro promiješajte i maknite s vatre.
  5. U međuvremenu skuhajte tjesteninu koju ćete zatim pomiješati s umakom u posudi u kojoj ste ga pripremali. Ponovno vratite posudu na vatru, dodajte mozzarellu i bosiljak. Sve zajedno pirjajte jednu minutu i skinite s vatre. Poslužite odmah.
  6. Buon appetito!
Povratak na vrh