Juneći odresci alla pizzaiola s mozzarellom

Juneći odresci u saftu je jednostavno jelo koje će vas, dobro pripremljeno, učiniti omiljenim domaćinom svih druženja s prijateljima. Uz ovaj umak od mozzarelle, oduševljenje gostiju garantirano neće izostati.

Juneći odresci alla pizzaiola s mozzarellom

photo

  • 4 juneća odreska
  • 4 češnja češnjaka
  • 125 g Galbani mozzarelle
  • 400 g pasirane rajčice
  • malo peršina
  • po želji suhog origana
  • prstohvat svježe mljevenog papra
  • malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Tajne talijanske kuhinje

U talijanskoj kuhinji koristi se dosta češnjaka, ali česti su recepti u kojima ga treba samo lagano zgnječiti, ne i sitno narezati. Tako se iz češnjaka dobiva lagana i ugodna aroma, a i lako ih je odstraniti u bilo kojoj fazi kuhanja ili prije posluživanja.

  1. U veću tavu u koju mogu stati vaša četiri odreska ulijte maslinovo ulje i zagrijte ga.
  2. Češnjeve češnjaka ne morate očistiti, samo ih malo spljoštite hrptom noža i s cijelom korom popržite na ulju. Kad dobiju lijepu zlatnu boju dodajte pasiranu rajčicu i posolite. Pustite da se na laganoj vatri kuha desetak minuta, a zatim dodajte dosta svježe mljevenog papra i origana.
  3. U umak od rajčica stavite meso tako da svaki odrezak bude potpuno pokriven i pustite da se pirjaju pet minuta. Zatim ih okrenite i pirjajte još pet minuta.
  4. Minutu prije nego što su odresci gotovi na njih stavite kriške mozzarelle i pustite da se lagano otope. Pripazite samo da se ne otopi previše i da ne uđe u umak.
  5. Prije posluživanja jelo pospite sitno isjeckanim peršinom. Buon appetito!
Povratak na vrh