Rajska salata

Ovaj recept će na vašem stolu povezati tropske i mediteranske namirnice u nevjerojatno ukusnoj i svježoj fuziji manga, avokada, rukole i mozzarelle.

Rajska salata

photo

  • 2 Galbani mozzarelle
  • 200 g rukole
  • 2 svježi mango
  • 2 svježi avokado
  • 2 limeta
  • 1 svježa ljuta papričica
  • 2 komada mladog luka
  • po želji ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Tajne talijanske kuhinje

Ovo je zapravo tajna tropske kuhinje: avokado brzo potamni na zraku i zato ga treba nakapati limunovim sokom. Ali pomaže i ostavite li koštice avokada u salati do posluživanja: uz njih avokado ne oksidira.

  1. Dobro operite i osušite sve sastojke, posebno rukolu.
  2. Avokado razrežite po dužini, izvadite košticu te meso žlicom izvadite iz ljuske. Zatim ga narežite na tanke kriške. Isto napravite i s mangom.
  3. I mozzarellu narežite na tanke kriške.
  4. U sredinu zdjele ili većeg tanjura stavite rukolu te po njoj naizmjenično rasporedite kriške avokada, manga i mozzarelle.
  5. U manjoj zdjelici pripremite preljev za koji ćete pomiješati papričicu narezanu na kolutiće (neće biti tako ljuto ako odstranite sve sjemenke), sok od dvije limete i maslinovo ulje.
  6. Prelijte preljev po salati bez miješanja i po vrhu još pospite kolutiće mladog luka.
  7. Poslužite dobro rashlađeno. Buon appetito.
Povratak na vrh