Integralni fusilli sa šparogama i radičem

Jednostavan i brz recept koji donosi boje na vaš tanjur.

Integralni fusilli sa šparogama i radičem

photo

  • 320 g integralnih fusilla
  • 4 kriške Galbani Mozzarelle
  • 400 g šparoga
  • 1 lučica ili manji luk
  • dvije žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • po želji soli i papra
  • 1 crveni radič

Tajne talijanske kuhinje

Pažljivo pratite upute u ovom receptu i nemojte prekuhati povrće. Važno je da ono zadrži svoju teksturu.

  1. Narežite šparoge na veće kolutiće, a ostavite 4-5 cm vrhova. Kuhajte ih 3 minute u slanoj kipućoj vodi, ocijedite i stavite da se ohlade.
  2. Sitno narežite radič i lučicu.
  3. U većoj tavi zagrijte maslinovo ulje i popržite lučicu na laganoj vatri. Pojačate vatru i dodajte šparoge, a nakon dvije minute i radič. Pirjajte još minutu, posolite i popaprite.
  4. U međuvremenu skuhajte tjesteninu. Dvije minute prije nego što je gotova ocijedite je, ali sačuvajte šalicu vode u kojoj se kuhala.
  5. Tjesteninu stavite u tavu s povrćem, dodajte malo tekućine od kuhanja i zajedno kuhajte još dvije minute, dok tjestenina ne bude gotova.
  6. Netom prije posluživanja dodajte kriške mozzarelle tako da se lagano otope preko tjestenine i povrća.
  7. Buon appetito!
Povratak na vrh