Zeleno-bijela tjestenina

Rukolu nismo navikli jesti s tjesteninom, ali ovaj zanimljiv i svjež umak promijenit će vaše mišljenje.

Zeleno-bijela tjestenina

photo

  • 80 g veće šuplje tjestenine (maccheroni, penne, tortiglioni, rigatoni)
  • 125 g mozzarelle Galbani
  • 30 g rukole
  • 1 češanj češnjaka
  • 5 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • po želji soli i papra

Tajne talijanske kuhinje

Nakon pranja dobro osušite rukolu. Možete koristiti centrifugu za salatu, a možete rukolu staviti i na veću kuhinjsku krpu i dobro protresti.

  1. Očistite, operite i osušite rukolu.
  2. Stavite kuhati tjesteninu u blago posoljenu vodu i dodajte otprilike polovinu rukole.
  3. Češanj češnjaka očistite i lagano spljoštite te popržite u tavi na ulju. Kad potamni izvadite ga iz tave, dovoljno je da samo aromatizira ulje.
  4. Procijedite tjesteninu i dodajte je u tavu. Dobro promiješajte. Dodajte i preostalu rukolu i još jednom promiješajte.
  5. Gotovu tjesteninu prebacite u posudu za posluživanje, dodajte mozzarellu narezanu na kockice i dobro promiješajte.
  6. Poslužite odmah i po želji dodajte svježe mljeveni papar.
  7. Buon appetito!
Povratak na vrh