Pizza s krumpirom i šunkom

Zbog velike gladi nekad smo nužni posegnuti za instant rješenjima. Ipak, dopustite nam da vas ovim receptom uvjerimo kako je moguće nešto napraviti brzo i lako, ali itekako ukusno. Zaboravite na Margheritu i Cappriciosu, isprobajte pizzu s krumpirima, kuhanom šunkom i ružmarinom!

Pizza s krumpirom i šunkom

photo

  • 1 pakiranje svježeg tijesta za pizzu
  • 2 pakiranja Galbani mozzarella sira
  • 200 g kuhane šunke
  • 4 bijela krumpira
  • prstohvat ružmarina (svježeg ili sušenog)
  • malo soli i papra

Tajne talijanske kuhinje

Kako mozzarella ne bi zagorila, izrežite je na deblje komade. Što je viša temperatura na kojoj ćete peći pizzu, to bi ploške trebale biti deblje.

  1. Mozzarellu narežite na ploške pa je poslažite po razvaljanom tijestu.
  2. Po mozzarelli posložite krumpir kojeg ste prethodno također narezali na jako tanke ploške.
  3. Začinite ružmarinom i po cijeloj površini nakapajte ekstra djevičanskim maslinovim uljem.
  4. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 250 º otprilike 15 minuta.
  5. Prije serviranja po pizzi posložite ​​kriške kuhane šunke. Pizzu potom možete nakratko vratiti u pećnicu ili servirati odmah. Buon appetito!
Povratak na vrh