Trokutići od lisnatog tijesta s povrćem i mozzarellom

Ima nešto neodoljivo u topljenom siru. Ne radi se samo o ukusu nego i o predivnoj, baršunastoj teksturi i onom čarobnom trenutku kad u zadnji čas uhvatimo kap koja samo što ne padne. Ovaj recept zato je savršen za sve nas koji uživamo u topljenom siru, a predlažemo da ga pripremite za nedjeljni brunch s prijateljima.

Trokutići od lisnatog tijesta s povrćem i mozzarellom

photo

  • 125 g Galbani mozzarelle
  • 1 list lisnatog tijesta
  • 2 tikvice
  • 2 mrkve
  • 8 cherry-rajčica
  • 1 poriluk
  • po želji ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • po želji mljevenog crnog papra

Tajne talijanske kuhinje

Još bogatiji okus dobit ćete ako trokutiće prije pečenja pospete ribanim parmezanom!

  1. Očistite i operite povrće.
  2. Poriluk nasjeckajte na vrlo tanke ploške i lagano ga pirjajte na malo maslinovog ulja.
  3. Mrkvu nasjeckajte na ploške debljine oko pola centimetra i dodajte poriluku. Neka se zajedno pirjaju na srednje jakoj vatri oko 5 minuta, a zatim dodajte i tikvice nasjeckane na tanje ploške. Posolite i popaprite te pirjajte još 10 minuta. Povrće maknite s vatre i pustite da se ohladi.
  4. Rajčice i mozzarellu nasjeckajte na kriške i stavite sa strane.
  5. Razvaljajte jedan list lisnatog tijesta i narežite na kvadrate stranice duljine oko 10 cm.
  6. Na jednu polovicu svakog kvadrata stavite žličicu kuhanog povrća te po dvije kriške rajčice i mozzarelle. Preklopite drugom polovicom da dobijete trokut, a onda i taj trokut preklopite na pola da dobijete drugi manji. Dobro pritisnite sve rubove.
  7. Trokutiće poredajte na dobro namašćeni lim za pečenje i stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 180 °C. Pecite 20 minuta i poslužite toplo. Buon appetito!
Povratak na vrh