Tjestenina s tunom

Tijekom blagdana hrana je izdašna, a hladnjaci puni…Nakon svakojakih slanih i slatkih delicija sigurno ste se zaželjeli nekog laganog, ukusnog jela. Kako vam zvuči jednostavna tjestenina upotpunjena tunom? Izvrsno, zar ne? Uživat ćete u svakom zalogaju ovog osvježavajućeg talijanskog specijaliteta.

Tjestenina s tunom

photo

  • 2 pakiranja Galbani Mozzarella
  • 400 g tjestenine koju najviše volite
  • 50 g rikola
  • 150 g tuna fileta
  • 50 g kapara
  • 2 slana inćuna
  • 1 svežanj bosiljka
  • malo ekstra djevičanskog ulja
  • malo soli i papra
  • 50 g matovilca

Tajne talijanske kuhinje

Otrgnite listove svježeg bosiljka, stavite ih na papir i zamrznite. Kad ih poželite koristiti, samo ih stavite u omiljeno jelo bez prethodnog odmrzavanja.

  1. Skuhajte tjesteninu prema uputama s pakiranja, narežite 250 g Galbani mozzarelle na ploške I pomiješajte.
  2. Tunu iscijedite, a inćune narežite na male komadiće. Operite salatu, pomiješajte s tjesteninom i mozzarellom.
  3. U odvojenoj posudi napravite preljev od nasjeckanih inćuna, kapara, svježeg bosiljka, soli i papra te ekstra djevičanskog maslinovog ulja.
  4. Pred serviranje, prelijte tjesteninu s tunom s pripremljenim preljevom. Buon appetito!
Povratak na vrh