Carbonada laže

  • -
  • Dalilla Matsumoto Šegota
Carbonada laže

photo

  • 250 g špageta
  • 2 žlice ulja
  • par komada topljenog (ili po želji) sira
  • 500 ml pasiranog paradajza
  • 2 glave luka
  • par komadića špeka
  1. Špagete kuhati 7 minuta u posoljenoj vodi pa ih procijediti.
  2. Za to vrijeme na ulju dinstati špek i nasjeckani luk oko 2 minute. Dinstanom luku i špeku dodati pasirani paradajz i promiješati.
  3. U podmazanu posudu za pečenje naizmjence slagati sloj špageta i sloj smjese od luka, špeka i paradajza. Peći desetak minuta u pećnici zagrijanoj na 220 stupnjeva.
  4. Zgasit pečnicu, poslagat par šnita sira na vrh i staviti još par minuta u toplu zgašenu pečnicu da se sir rastopi.
Povratak na vrh