Zalogajčići s mozzarellom, lososom i vlascem

Ove elegantne, mirisne i aromatične zalogajčiće poslužite kao predjelo za Badnjak.

Zalogajčići s mozzarellom, lososom i vlascem

photo

  • 8 kriški dimljenog lososa
  • po želji vlasca
  • malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 8 kriški Galbani mozzarelle
  • 8 kriški tosta

Tajne talijanske kuhinje

Ovi zalogajčići poslužuju se topli, ali želite li ih pripremiti ranije prvo prepecite kruh, na njega stavite sir i losos te pripremljene sendviče čuvajte u hladnjaku do posluživanja.

  1. Svaku krišku tosta razrežite na četiri dijela. Bitno je da dobijete četiri jednaka kvadrata. Želite li još elegantnije zalogajčiće, uklonite i koru.
  2. Mozzarellu i losos izrežite prema veličini kvadratića kruha.
  3. Operite i osušite vlasac. 16 najdužih listića ostavite sa strane, ostale sitno nasjeckajte.
  4. Na komadić kruha stavite mozzarellu, losos i pospite narezanim vlascem. Poklopite drugim komadićem kruha.
  5. Dobivene sendviče zapecite 5 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 °C.
  6. Za kraj ih ukrasite listićima vlasca koje ćete zavezati oko svakog zalogajčića i poslužite ih još tople. Buon appetito!
Povratak na vrh