Zapečena tjestenina s mozzarellom

Postoje neka jela koja oduševljavaju nepce iako su jednostavna. Uzmimo na primjer tjesteninu s umakom od rajčice. Teško da će ljubiteljima mediteranske kuhinje ikada dosaditi. U slučaju da se to ipak dogodi, učinite što i mi, dodajte joj mozzarellu, kratko zapecite i otkrijte u potpuno novom svijetlu.

Zapečena tjestenina s mozzarellom

photo

  • 80 g tjestenine (fusilli) po osobi
  • 500 g pasirane rajčice
  • 200 g cherry rajčice
  • 1/2 crvenog luka
  • 2 x 125 g Galbani Mozzarelle
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • svježi bosiljak

Tajne talijanske kuhinje

Prije no što dodate tjesteninu u vodu, morate je pustiti da provre. Nakon što dodate tjesteninu, promiješajte je kako se ne bi zalijepila i pojačajte vatru tako da voda što prije opet provre

  1. Pripremite tjesteninu prema uputi s pakiranja.
  2. Za to vrijeme na malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja prodinstajte luk, narezane cherry rajčice i pasiranu rajčicu.
  3. Kad je tjestenina skuhana, pomiješajte je s umakom i dodajte joj 125 g na kockice narezane Galbani mozzarelle.
  4. Sve zajedno prebacite u vatrostalnu posudu, po vrhu posložite preostalu mozzarellu, svježi bosiljak i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na desetak minuta.
  5. Poslužite toplo.
Povratak na vrh