Tornjići caprese s krastavcima

Dodajte novu dimenziju u svoju omiljenu salatu ovim ukusnim tornjićima u bojama talijanske zastave.

Tornjići caprese s krastavcima

photo

  • 2 krastavca
  • 4 srednje, duguljaste rajčice
  • malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • limunov sok
  • po želji soli
  • grančica timijana
  • 2 mozzarelle Santa Lucia Galbani od 125 g

Tajne talijanske kuhinje

Imate li krastavce s tankom korom, ne morate ih guliti, samo ih dobro operite. Tako će ljepše izgledati u salati. Ako pak morate oguliti krastavce, cijelu im površinu uzdužno izgrebite vilicom. Dobit ćete zanimljivu teksturu, a izvući ćete i moguću gorčinu.

  1. Mozzarellu, rajčice i krastavce narežite na kriške. Pazite da nisu previše tanke.
  2. U posudici dobro izmiješajte ulje s limunovim sokom i malo posolite.
  3. Na tanjur za posluživanje slažite tornjiće: počnite s kriškom rajčice, na nju stavite krišku mozzarelle i na kraju krastavac.
  4. Nastavite tako do visine od 9 redova. Sve učvrstite čačkalicom.
  5. Tornjiće prelijte pripremljenim uljem i limunom, a na kraju po svemu pospite nasjeckani timijan.
  6. Buon appetito!
Povratak na vrh