Punjeni patlidžani

Recept za punjene patlidžane za koji ne trebate uključivati pećnicu, recept je kojem ćete se uvijek iznova vraćati.

Punjeni patlidžani

photo

  • 4 patlidžana
  • 2 Galbani Mozzarelle
  • 300 g tunjevine iz ulja
  • 2 žlice umaka od rajčice
  • po želji majoneza
  • za ukrašavaje ukiseljeno povrće
  • nekoliko listića bosiljka

Tajne talijanske kuhinje

Poslužite ovako punjene patlidžane uz male rajčice prerezane na pola i začinjene s malo soli, češnjaka, peršina i maslinova ulja. Želite li svečaniju, elegantniju verziju, po ohlađenim patlidžanima pospite strugotine parmezana i začinite svježe mljevenim paprom.

  1. Operite patlidžane i stavite ih kuhati u slanu vodu. Kad su kuhani, izvadite ih, ocijedite i raspolovite po dužini.
  2. Pažljivo izvadite meso patlidžana tako da uz koru ostane oko centimetar-dva mesa.
  3. Mozzarellu nasjeckajte na kockice, a tunjevinu razmrvite na manje komade.
  4. U posudi pomiješajte mozzarellu, umak od rajčice, tunjevinu, meso patlidžana i onoliko majoneze koliko želite.
  5. Koru patlidžana punite pripremljenom smjesom i ukrasite ukiseljenim povrćem i listićima bosiljka.
  6. Prije posluživanja stavite u hladnjak da se dobro ohladi.
  7. Buon appetito!
Povratak na vrh