Bombon punjen mozzarellom i povrćem

Talijani veliku važnost polažu prezentaciji hrane. Zato će ovo, zapravo jednostavno jelo, biti pravi ukras vašeg uskršnjeg stola pripremite li ga u obliku bombona.

Bombon punjen mozzarellom i povrćem

photo

  • 1 kg blitve
  • 500 g špinata
  • 2 x 125 g Galbani mozzarelle
  • 120 g naribanog sira Galbani Gran Gusto
  • 1 vezica peršina
  • 200 g prhkog ili lisnatog tijesta
  • 1 češanj češnjaka
  • 2 mlada luka
  • 3 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Tajne talijanske kuhinje

Ovo jednostavno jelo u nedostatku vremena ne morate oblikovati u bombon, nego ga pripremite i kao jednostavnu pitu.

  1. Skuhajte blitvu i špinat u puno slane vode i kad su kuhani izvadite te dobro ocijedite.
  2. U međuvremenu u tavu stavite ulje te na njemu popržite cijeli češanj češnjaka i prethodno narezani mladi luk. Nakon nekoliko minuta izvadite češnjak, a dodajte sitno narezan peršin te blitvu i špinat. Posolite i popaprite prema ukusu.
  3. Pirjajte nekoliko minuta, a zatim maknite s vatre i pustite da se ohladi.
  4. Razvaljajte tijesto u pravokutnik i na njega stavite povrće i cijele mozzarelle te sve obilno pospite naribanim sirom.
  5. Zamotajte tijesto oko povrća tako da ima oblik omota bombona, premažite žumancem i stavite 15 minuta u pećnicu prethodno zagrijanu na 200 °C.
  6. Poslužite još toplo. Buon appetito!
Povratak na vrh