Hladni kus-kus

Iako se kus-kus smatra tipičnom namirnicom sjeverne Afrike, on je uobičajen i na Siciliji, još od vremena kad su ovim otokom vladali Arapi.

Hladni kus-kus

photo

  • 320 g kus-kusa
  • 200 g cherry-rajčica
  • 2 mozzarelle Galbani Light
  • 100 g crnih maslina
  • malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • malo origana
  • po želji soli

Tajne talijanske kuhinje

Za ovaj recept povrće možete skuhati i u povrtnom temeljcu.

  1. Zakuhajte vodu, dodajte joj žlicu ulja i malo soli. Uspite sav kus-kus odjednom, promiješajte i maknite s vatre. Posudu poklopite i pustite da kus-kus bubri 10 minuta.
  2. Operite rajčice i narežite ih na četiri komadića. Mozzarellu ocijedite i narežite na kockice. Masline narežite na kriškice.
  3. Promiješajte kus-kus s povrćem i sirom, začinite s još malo maslinova ulja i dodajte origano po ukusu.
  4. Poslužite hladno.
  5. Buon appetito!
Povratak na vrh