Zapečeni makaroni s tri vrste sira

Ovi zapečeni makaroni savršeno su jesensko jelo: bogati okusom i mirisom odlično će se sljubiti s čašom svježeg bijelog vina na kraju dana.

Zapečeni makaroni s tri vrste sira

photo

  • 400 g makarona
  • 70 g Galbani gorgonzole
  • 100 g naribanog sira Gran Gusto
  • 120 g gaude
  • 300 g cherry rajčica
  • 1 luk narezan na kockice
  • nekoliko grančica bosiljka
  • po želji soli i papra
  • 100 g Bel Paese

Tajne talijanske kuhinje

Umjesto makarona možete upotrijebiti bilo koji veći oblik tjestenine: penne rigate, fusille, deblje špagete...

  1. Na ulju pržite luk dok ne postane staklast, zatim dodajte rajčice prerezane na pola, listiće bosiljka te soli i papra po ukusu.
  2. Rajčice pirjajte petnaestak minuta, a zatim ih usitnite štapnim mikserom ili propasirajte.
  3. U međuvremenu narežite na kockice gorgonzolu, Bel Paese i gaudu te skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Pazite da je ne prekuhate to jest da ostane al dente.
  4. Kuhanu tjesteninu stavite u vatrostalnu zdjelu, prvo dodajte umak od rajčice i promiješajte, a onda i sir. Sve dobro promiješajte.
  5. Pospite naribanim parmezanom te stavite na 10 minuta u pećnicu zagrijanu na 250 °C. Buon appetito!
Povratak na vrh