Složenac s krumpirom i gorgonzolom

Iako krumpiri nisu prva namirnica na koju pomislimo kad govorimo o talijanskoj kuhinji, on se ipak često priprema. Predlažemo ovaj izdašan obrok s krumpirima i gorgonzolom.

Složenac s krumpirom i gorgonzolom

photo

  • 4 velika krumpira
  • 150 g gorgonzole Galbani
  • 40 g naribanog parmezana
  • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 svežanj vlasca
  • po želji soli
  • 1 žlica krušnih mrvica

Tajne talijanske kuhinje

Prije posluživanja, jelo pospite s nekoliko narezanih oraha. Odlično će se složiti s pikantnom gorgonzolom. Želite li poslužiti ovo jelo kao predjelo kalupom izrežite manje okrugle oblike.

  1. Ogulite krumpire i narežite ih na tanke ploškice nožem ili ribežom.
  2. Operite i nasjeckajte vlasac. Gorgonzolu narežite na kockice.
  3. Pravokutnu posudu za pečenje (za ovu dozu dimenzije trebaju biti 28x20 cm) namastite i pospite žlicom mrvica koje ćete rasporediti po cijeloj posudi.
  4. Zatim slažite prvi sloj ovim redom: ploške krumpira, ulje, vlasac, kockice gorgonzole. Nastavite s još dva ovakva sloja i sve na završite s još malo ulja i naribanim parmezanom.
  5. Pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°.
  6. Buon appetito!
Povratak na vrh