Tramezzini s gorgonzolom

Cijeli svijet ima sendviče, a Talijani imaju tramezzine: male trokutaste sendviče od kruha bez kore. Poslužuje ih u skoro svakom talijanskom baru, a jednostavno ih možete pripremiti i sami.

Tramezzini s gorgonzolom

photo

  • 100 g gorgonzole Galbani
  • 2 svježe rajčice
  • 4 kriške kruha za tramezzine
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • nekoliko listića rikole

Tajne talijanske kuhinje

Nabavite pravi kruh za tramezzine, naći ćete ga u svakom supermarketu. Gorgonzola neka bude sobne temperature, lakše ćete je razmazati.

  1. Namažite gorgonzolu na krišku kruha, na to stavite kriške rajčice i nekoliko listića rukole te maslinovo ulje po želji. Poklopite drugom kriškom kruha i sendvič dijagonalno rasijecite u dva trokuta.
  2. Buon appetito!
Povratak na vrh