Tjestenina s orasima i gorgonzolom

Talijani rado koriste orahe, ne samo u slasticama, nego i u salatama i tjesteninama, posebno onima s gorgonzolom.

Tjestenina s orasima i gorgonzolom

photo

  • 350 g bavetta ili slične dugačke tjestenine
  • 220 g Gorgonzole Galbani
  • 40 g očišćenih oraha
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 50 ml suhog bijelog vina
  • 1 luk
  • 1 češanj češnjaka
  • po želji sol i papar

Tajne talijanske kuhinje

U mnogim receptima, a tako i u ovom, orasi mogu zamijeniti pinjole, a i pinjoli orahe.

  1. U tavi zagrijte ulje i na njemu popržite sitno nasjeckani luk i cijeli češanj češnjaka. Posolite, a kad luk počne mijenjati boju dodajte vino i pustite da lagano ispari.
  2. Izvadite češnjak, dodajte gorgonzolu narezanu na manje komadiće i dobro promiješajte i izgnječite vilicom dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
  3. U međuvremenu skuhajte tjesteninu.
  4. Kuhanu tjesteninu ocijedite i dodajte u tavu s gorgonzolom. Popaprite, a po potrebi dodajte i nekoliko žlica vode u kojoj se kuhala tjestenina.
  5. Narežite orahe i pospite ih po gotovom jelu. Poslužite toplo.
  6. Buon appetito!
Povratak na vrh