Smotuljci od teletine s gorgonzolom

Jednostavno i aromatično jelo koje je gotovo u samo 35 minuta.

Smotuljci od teletine s gorgonzolom

photo

  • 4 veća teleća odreska
  • 150 g Galbani gorgonzole erborinato
  • 50 g slanine
  • malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 200 g krušnih mrvica
  • 1 dl bijelog vina

Tajne talijanske kuhinje

Ako vam gorgonzola erborinato ima prejak ukus, odaberite običnu, blažu gorgonzolu.

  1. Svaki odrezak podijelite na dva dijela, provucite ga kroz krušne mrvice i stavite sa strane.
  2. Sir narežite na veće komade, a slaninu na kriške koje su iste dužine kao i odresci.
  3. Na svaki odrezak stavite krišku slanine, malo sira, zamotajte i učvrstite čačkalicama.
  4. U dovoljno velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje, na njih stavite smotuljke i popržite ih na jakoj vatri sa svake strane. Zatim dodajte pola čaše bijelog vina i pirjajte na laganoj vatri dvadesetak minuta.
  5. Povremeno okrenite smotuljke: meso se mora dobro ispeći, a sir rastopiti u sočan umak. Poslužite toplo.
  6. Buon appetito!
Povratak na vrh