Quiche s brokulama i gorgonzolom

Brz i jednostavan recept u kojem će uživati i oni koji baš ne vole brokulu.

Quiche s brokulama i gorgonzolom

photo

  • 1 pakiranje lisnatog tijesta
  • 30 g maslaca
  • 300 g brokule
  • 5 jaja
  • 200 g Galbani Gorgonzole
  • 1 šalica mlijeka
  • po želji soli i papra

Tajne talijanske kuhinje

Pri kupnji odaberite brokulu jednolične zelene boje, bez smeđih ili žućkastih dijelova. Stabljika mora biti čvrsta, a cvjetovi zbijeni. Mekana stabljika i uvenuli, obješeni cvjetovi znak su da je povrće staro.

  1. Razvaljajte lisnato tijesto, stavite ga u okrugli kalup, nabodite vilicom i 10 minuta pecite u pećnici zagrijanoj na 180°.
  2. U međuvremenu blanširajte brokulu narezanu na manje dijelove i pustite da se ohladi.
  3. U većoj posudi istucite jaja s gorgonzolom narezanom na kockice, mlijekom i malo papra. Na kraju dodajte brokulu.
  4. Smjesu stavite u kalup s lisnatim tijestom. Pecite 35 minuta u pećnici zagrijanoj na 180°.
  5. Buon appetito!
Povratak na vrh