Krem-juha od buče i gorgonzole

Slatkoću buče odlično nadopunjuje pikantnost gorgonzole. Uz ovo jelo predlažemo laganije bijelo vino.

Krem-juha od buče i gorgonzole

photo

  • 300 g buče bez kore
  • 1 pakiranje gorgonzole Galbani
  • 1 ljutika
  • 30 g maslaca
  • 2 šake krutona
  • po potrebi povrtni temeljac
  • po želji soli
  • za dekoraciju vlasac

Tajne talijanske kuhinje

Krutone možete kupiti, ali bolji su ako ih pripremite sami. Stari kruh narežite na kockice (ili oblik koji želite, npr. u obliku srca) i popržite na malo maslaca ili zapecite u pećnici dok ne postanu hrskavi.

  1. Sitno nasjeckajte ljutiku i pržite je na maslacu dok ne postane staklasta.
  2. Dodajte buču narezanu na kockice, posolite i pustite da se prži na laganoj vatri bar 20 minuta. Dodajte malo povrtnog temeljca po potrebi i štapnim mikserom sve dobro izmiješajte dok ne dobijete kremastu juhu.
  3. Juhu prebacite u tanjure i pospite gorgonzolom narezanom na kockice. Netom prije posluživanja dodajte krutone i ukrasite vlascem.
  4. Buon appetito!
Povratak na vrh