Punjeni polumjeseci

Polumjesece možete napuniti slanim i slatkim punjenjem, a danas vam predlažemo slatko-slanu verziju. Ne sviđa li vam se kombinacija, slobodno izostavite džem.

Punjeni polumjeseci

photo

  • 200 g gorgonzole Galbani
  • 1 pakiranje lisnatog tijesta
  • 1 jaje
  • 2 žlice džema od kupina
  • 5 dl ulja za prženje

Tajne talijanske kuhinje

Uz pikantnu gorgonzolu odlično se slažu naša vina poput graševine, dingača i postupa, ali i bilo kojeg drugog plavca.

  1. Tanko razvaljajte lisnato tijesto i čašom izrežite krugove.
  2. Gorgonzolu narežite na kockice, umiješajte džem od kupina i smjesu stavite na polovicu svakog kruga.
  3. Rubove namažite razmućenim jajem, preklopite i čvrsto zalijepite.
  4. Pržite u vrućem ulju.
  5. Buon appetito!
Povratak na vrh