Tjestenina s tikvicama i gorgonzolom

Ovo jelo jednostavno ćete i brzo pripremiti, a oduševit će vas pomalo neobičnim okusom kojim dominira gorgonzola. Sljubite ga s bijelim vinom s povišenim kiselinama vina koje će savršeno nadopuniti arome sira.

Tjestenina s tikvicama i gorgonzolom

photo

  • 200 g Galbani gorgonzole erborinato
  • 80 g tjestenine po osobi
  • 300 g tikvica
  • 1 manji luk
  • 1 žličica maslaca
  • prstohvat soli i papra

Tajne talijanske kuhinje

Umaku dodajte i nekoliko sitno nasjeckanih oraha ili badema. Jelo ćete obogatiti, a dobit ćete i zanimljivu teksturu.

  1. Na maslacu pirjajte tikvice i luk narezane na ploške, dodajte sol i papar po želji i kuhajte 5 minuta.
  2. Dodajte gorgonzolu narezanu na komadiće i dobro promiješajte.
  3. U međuvremenu skuhajte tjesteninu prema uputi s pakiranja.
  4. Prije posluživanja tjesteninu pomiješajte s umakom od gorgonzole i tikvica. Buon appetito!
Povratak na vrh