Rezanci s gorgonzolom i orasima

Što dobijete kada pomiješate prstohvat dobre volje, šaku oraha, duguljastu tjesteninu, ekstra djevičansko maslinovo ulje, sir s plemenitom plijesni, malo suhog bijelog vina, režanj češnjaka i jedan luk? Ukusno jelo koje se vrlo lagano i brzo sprema!

Rezanci s gorgonzolom i orasima

photo

  • 350g duguljaste tjestenine (rezanci, špageti ili bavette)
  • 250g Galbani gorgonzole cremoso
  • 40g očišćenih oraha
  • 1 žlica Dukat Brzo & Fino milerama
  • 0, 5 dcl suhog bijelog vina
  • 1 luk
  • 1 režanj češnjaka
  • malo soli i papra
  • malo ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Tajne talijanske kuhinje

Dodavanje ulja u kipuću vodu prije stavljanja tjestenine, bespotrebno je. Ulje je lakše od vode i diže se na površinu, a tjestenina ostaje ispod njega. Lijepljenje tjestenine spriječite učestalim miješanjem.

  1. Zagrijte ulje i na njemu izdinstajte narezani luk i jedan režanj češnjaka. Posolite, a kada luk poprimi zlatno žutu bolju, podlijte s pola decilitra suhog bijelog vina.
  2. Kada vino ishlapi, odstranite češnjak i dodajte gorgonzolu.
  3. U međuvremenu skuhajte tjesteninu prema uputi s pakiranja i sa strane ostavite malo vode od kuhanja.
  4. Kada je tjestenina kuhana, prelijte je žlicom Dukat Brzo & Fino milerama, dodajte papra po želji i par žlica vode u kojoj se kuhala tjestenina.
  5. Prije serviranja pomiješajte s umakom od gorgonzole i dodajte šaku očišćenih oraha. Buon appetito!
Povratak na vrh