Njoki s gorgonzolom

Jednostavan recept koji će se istaknuti samo ako koristite vrhunske sastojke: najbolje njoke, gorgonzolu i mascarpone.

Njoki s gorgonzolom

photo

  • 500 g njoki
  • komadić maslaca
  • 1 čaša mlijeka
  • 150 g Galbani Crema al Gorgonzola
  • 100 g Galbani Mascarpone
  • po želji crnog papra
  • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Tajne talijanske kuhinje

Tipično jelo lombardijske kuhinje odlično će se sljubiti sa salatom od rukole i laganijim bijelim vinom.

  1. U neprianjajućoj dubljoj tavi rastopite maslac na koji stavite gorgonzolu i mascarpone. Neka se kuhaju na laganoj vatri dok se potpuno ne povežu. U tom trenutku dodajte i im mlijeko te sol i papar po ukusu. Lagano miješajte umak dok se ne zgusne.
  2. Kad je umak pri kraju skuhajte njoke: u vrelu slanu vodu stavite njoke i kad isplivaju na vrh znači da su kuhani. Izvadite ih, ocijedite i stavite u dublju posudu za posluživanje gdje ćete im dodati umak od sira i žlicu vode u kojoj su se kuhali. Odmah poslužite.
  3. Buon appetito!
Povratak na vrh