Whoopie pies s kremom od sira i jagoda

Whoopie pies mekane su slastice punjene finom kremom. Ovaj slatki američki specijalitet ime nosi po uskliku sreće jer isti izaziva pri posluživanju. Čim zagrizete u ove čokoladne poslastice nadjevene kremom od sira i jagoda, shvatit ćete zašto su jednostavno neodoljive.

Whoopie pies s kremom od sira i jagoda

photo

  • 120g šećera
  • 160g čokolade za kuhanje
  • 80g Dukat Brzo&Fino maslaca
  • 2 jaja
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 250g Galbani mascarponea
  • 100g jagoda
  • malo oguljenog kikirikija za ukrašavanje

Tajne talijanske kuhinje

Za pripremu krema od mascarponea koristite šećer u prahu jer će krema biti podatnija.

  1. Na laganoj vatri rastopite čokoladu i maslac.
  2. Dodajte im šećer, jaja i snažno miješajte sve dok ne dobijete spužvastu smjesu.
  3. U odvojenoj zdjeli prvo pomiješajte prosijano brašno i prašak za pecivo, potom ih združite sa spužvastom smjesom.
  4. Dobivenu gušću smjesu prebacite u vrećicu za ukrašavanje torti s okruglim otvorom.
  5. Na pleh za pečenje kojeg ste prethodno obložili papirom, istisnite krugove promjera cca. 2,5 cm. Pripazite da razmak između svakog kruga bude barem 2-3 cm.
  6. Pecite desetak minuta na 180 ° i pustite neka se keksići skroz ohlade.
  7. U međuvremenu napravite kremu.
  8. Operite i narežite jagode te ih usitnite pomoću štapnog miksera.
  9. Dodajte im mascarpone i šećer po želji. Kremu stavite hladiti u hladnjak na otprilike sat vremena.
  10. Pomoću žlice za sladoled nadjenite keksiće i spojite s drugom polovinom keksića. Prije serviranja ukrasite ih kikirikijem. Boun appetito ili Whoopie!
Povratak na vrh