Muffini od limuna i mascarponea

Volite li sočne, osvježavajuće slastice? Onda ćete zavoljeti muffine od limuna i mascarponea! Toliko su mekani i mirisni da će lako pronaći put do vašeg nepca, ali i nepca vaših ukućana, prijatelja i kolega. Prava je šteta ovakav recept zadržati isključivo za sebe.

Muffini od limuna i mascarponea

photo

  • 50 g Dukat maslac
  • 130 g Galbani Mascarponea
  • 2 čajne žlice naribane limunove korice
  • 100 g šećera
  • 2 jaja
  • 50 g brašna
  • 1 prašak za pecivo

Tajne talijanske kuhinje

Servirajte muffine uz tradicionalni talijanski liker od limuna, Limoncello koji je izvrstan digestiv ako ga pijete dobro rashlađenog.

  1. Maslac držite na sobnoj temperaturi nekoliko sati. Za pripremu muffin mora biti izrazito kremast.
  2. Kratko ga pomiješajte uz pomoć električnog miksera i dodajte mu mascarpone. Miješajte ih dok ne dobijete kompaktnu kremu.
  3. Smjesi dodajte šećer, zatim jaja (jedno po jedno) i naposlijetku brašno, prašak za pecivo i ribanu limunovu koricu.
  4. Rasporedite smjesu po kalupima (najbolji je onaj silikonski) i pecite 15 minuta na 180 stupnjeva. Buon appetito!
Povratak na vrh