Tiramisù od šumskog voća i oraha

Najfinije ljetne slastice su nepečene i osvježavajuće, baš poput tiramisùa od šumskog voća i oraha. Poslužite ga nakon lagane ljetne večere uz čašicu prošeka i dvije čašice razgovora.

Tiramisù od šumskog voća i oraha

photo

  • 300 g Galbani mascarpone sira
  • 1 jaje
  • 50 g šećera
  • 200 g šumskog voća
  • par listova mente
  • 100 g oraha

Tajne talijanske kuhinje

Otrgnite listove svježeg začinskog bilja (bosiljka, mente, kadulje …), stavite ih na papir i zamrznite. Kad ih poželite koristiti, samo ih stavite u omiljeno jelo bez prethodnog odmrzavanja.

  1. Pomiješajte mascarpone i jaje, zatim im pridružite šećer.
  2. Operite i osušite šumsko voće.
  3. Na dno desertnih posudica stavite voće, zatim malo očišćenih oraha i naposlijetku kremu od mascarponea.
  4. Prije serviranja ukrasite s voćem i listovima svježe metvice. Buon appetito!
Povratak na vrh