Čašice s kremom od mascarponea

Savršeni kolač za dječje rođendane. Brz i jednostavan, a čak možete pripremiti komadiće raznog voća, čokoladne i šarene mrvice, cornflakes i slično kako bi svaki gost sam ukrasio svoj kornet.

Čašice s kremom od mascarponea

photo

  • 500 g Galbani mascarponea
  • 2 sočna limuna
  • 50 g šećera
  • 4 korneta
  • 250 g čokolade za kuhanje
  • 40 g komadića lješnjaka
  • 2 - 3 jagode

Tajne talijanske kuhinje

Čokolada kojom ste obložili kornete nije samo ukusna, nego će spriječiti da krema navlaži kornete i da oni puknu. Naravno, sve možete poslužiti i u običnim čašicama za posluživanje.

  1. Otopite čokoladu na parnoj kupelji ili u mikrovalnoj pećnici na niskoj temperaturi (ovo je brže). Kistom nanesite otopljenu čokoladu s unutrašnje strane korneta. Rubove utisnite u komadiće lješnjaka kako biste dobili mali ukrasni obrub.
  2. Operite jagode, nasjeckajte ih na male kockice i stavite sa strane.
  3. U međuvremenu operite limune i naribajte koricu. Zatim ih iscijedite.
  4. U zdjelici rastopite šećer u limunovom soku.
  5. U veću zdjelu stavite mascarpone, dodajte sok od limuna i naribanu koricu limuna. Dobro promiješajte da dobijete glatku i mekanu kremu.
  6. Pripremljenom kremom napunite kornete. Možete to napraviti žlicom ili slastičarskom vrećicom kako bi bili ljepši.
  7. Za kraj ukrasite jagodama. Buon appetito!
Povratak na vrh