Sočni kolač s jagodama

U potrazi ste za receptom za brzi, mekani i fini kolač? Ne tražite dalje! Sočni kolač s jagodama je poslastica koju tražite i koju prvom prilikom morate isprobati. Možda već danas?

Sočni kolač s jagodama

photo

  • 250g Galbani Mascarpone sira
  • 150g šećera
  • 3 jaja
  • 200g brašno
  • 1 paketić praška za pecivo
  • 200g jagoda
  • 100ml ulja

Tajne talijanske kuhinje

Ova smjesa s mascarponeom dobro “podnosi” svako voće, pa umjesto jagoda ovaj kolač možete pripremiti i s malinama, višnjama, trešnjama, šljivama, jabukama, kruškama …

  1. Pažljivo operite jagode, a zatim ih narežite na kockice i stavite po strani.
  2. Pomoću električne miješalice pomiješajte mascarpone i šećer.
  3. Kremastoj smjesi dodajte prvo jaja, zatim ulje te naposlijetku brašno i prašak za pecivo.
  4. Prije pečenja, u dobivenu smjesu ručno i to kretanjem odozdo prema gore umiješajte jagode.
  5. Smjesu ulijte u kalup za kruh i pecite na 180 stupnjeva 45 minuta. Buon appetito!
Povratak na vrh