Tiramisu s čokoladom i metvicom

Zato što volimo isprobavati nove okuse, klasičnoj talijanskoj poslastici dodali smo osvježavajuću aromu metvice. Ako vam navedena kombinacija zvuči obećavajuće, odvojite malo vremena i pripremite ovaj čokoladno-mentolasti desert. Uživat ćete u svakoj žlici!

Tiramisu s čokoladom i metvicom

photo

  • 250 g Galbani mascarponea
  • 100 g šećera u prahu
  • 3 jaja
  • 2 žlice kakaa u prahu
  • 4 kockice čokolade s ledenim punjenjem
  • 8 komada čokoladnog keksa s komadićima čokolade

Tajne talijanske kuhinje

Protrljajte polovicu limuna po stijenkama posude u kojoj ćete miješati bjelanjke. Limunska kiselina će stabilizirati i učiniti snijeg kompaktnijim.

  1. Ugrubo usitnite kekse.
  2. Odvojite bjelanjke od žumanjaka, potom umutite žumanjke s 50 g šećera. Kada pobijele, pridružite im mascarpone.
  3. Dobivenu kremu podijelite na dva dijela. Jednoj polovici dodajte sirup od metvice, drugoj kakao u prahu. Obje smjese dobro promiješajte.
  4. Na pari pomiješajte preostali šećer s bjelanjcima, zatim od te smjese umutite čvrsti snijeg i pustite neka se ohladi.
  5. Polovicu snijega pomiješajte s kremom od mascarponea, a polovicu s kremom od metvice.
  6. Na dno posudica u kojima ćete servirati tiramisu prvo posložite usitnjeni keks, zatim čokoladnu kremu i naposlijetku onu od mente.
  7. Prije serviranja ovaj tiramisu valjda dobro ohladiti, pa ga na dva-tri sata stavite u hladnjak.
  8. Servirajte ukrašeno s kockicama čokolade s ledenim punjenjem. Buon appetito!
Povratak na vrh